Holy Moly Pizza haalt 55.000 euro op met crowdfunding

Holy Moly Pizza haalt 55.000 euro op met crowdfunding

Holy Moly Pizza bezorgt pizza's niet in een doos, maar met mobiele pizza-keukens. Om de groeiende vraag aan te kunnen, is ondernemer Ben van Duijn een crowdfunding gestart via het platform CrowdAboutNow.

Er is al ruim 55.000 euro geïnvesteerd door een groep betrokken investeerders, maar Holy Moly Pizza streeft ernaar om uiteindelijk het minimale doelbedrag van 100.000 euro te bereiken.

Holy Moly Pizza

Ruim drie jaar geleden op de eerste dag van de lockdown, werd Holy Moly Pizza opgericht door Ben van Duijn. Hij ontwikkelde een op maat gemaakte, mobiele pizza-keuken waarmee de pizza’s voor de deur worden klaargemaakt. 'Goede pizza is niet geschikt om tien minuten in een doos te zitten, pizza is namelijk het allerlekkerst wanneer die net knisperend vers uit de oven komt. Daarom maken wij pizza vers voor de deur, tegen een normale prijs,' aldus van Duijn.

Crowdfunding

De afgelopen drie jaar is de vraag gegroeid en zijn de pizza-carts steeds verder ontwikkeld. Op dit moment is de vraag groter dan het aanbod. 'We rijden nu met vier pizza-carts en hebben al bij ruim 7000 tevreden klanten mogen bezorgen, maar eigenlijk kunnen we de vraag niet meer aan, daarom is het tijd voor de volgende stap', stelt van Duijn.

Om de groei bij te kunnen benen worden er 8 nieuwe pizza-carts gebouwd, om dat te kunnen bekostigen, is financiering nodig. Uiteindelijk heeft van Duijn ervoor gekozen om die financiering op te halen door middel van crowdfunding. Op die manier worden de plannen gefinancierd door een betrokken groep investeerders in plaats van ervaren beleggers.

De crowdfunding is een lening en de geïnvesteerde bedragen worden in vier jaar tijd terugbetaald tegen een jaarlijks rendement van 4%. Daarnaast worden de investeerders afhankelijk van het geïnvesteerde bedrag beloond met extra’s zoals een diner of een jaar lang 10% korting op de pizza’s. Er kan nog geïnvesteerd worden tot 14 oktober 2023.