Iveau Burgers & Wijnbar en RØK Barbecue winnaars 'Best Burger Benelux 2023'

Iveau Burgers & Wijnbar en RØK Barbecue winnaars 'Best Burger Benelux 2023'
Winnaar Meat Based Iveau - Hollandse Twist Burger. Foto-credits: Rose Mentink

Tijdens de vierde editie van de Best Burger Benelux op de BBB in Maastricht werden de creaties van Iveau Burgers & Wijnbar uit Arnhem en RØK Barbecue uit Gent bekroond als de 'Beste Burger van de Benelux 2023'.

Iveau Burgers & Wijnbar won in de categorie meat based met de Hollandse Twist Burger, en RØK Barbecue triomfeerde in de categorie veggie based met de Smoky Oyster Mushroom Burger.

In de spannende battle werden de hamburgers binnen slechts 30 minuten bereid door de tien finalisten en beoordeeld door een jury. Presentator Sergio Vyent: ‘Alle burgers waren fantastisch, maar deze winnaars hebben alle elementen perfect op elkaar afgestemd. Het gaat echt om precisie en het samenbrengen van unieke componenten’.

Meat based

Ivo Mullink en Raynor Keuben van Iveau Burgers & Wijnbar behaalden met hun Hollandse Twist Burger, een combinatie van de rijke smaken van Hollandse ingrediënten en huisgemaakte onderdelen, de eerste prijs in de categorie meat-based.

Iveau Burgers & Wijnbar, gevestigd in Arnhem, staat bekend om zijn ambachtelijke hamburgers en uitgebreide wijnkaart. De focus ligt op hoogwaardige ingrediënten en unieke smaakcombinaties.

Richard Bostelaar en Kathy Suarez van Zeeuwse Burgers werden tweede met hun Peruaanse burger. De derde plaats was voor Filip Kuzminski van Seoul South Station (Leuven) die met zijn unieke Korean Fried Chicken burger een vleugje Seoul naar het bord bracht.

Veggie based

In de veggie based categorie ging RØK Barbecue er met de hoofdprijs vandoor. De Smoky Oyster Mushroom Burger, samengesteld door Arthur Messiaen en Sam Huys, werd geserveerd met een bijpassend Stout Beer.

Ter Marsch & Co veroverde de tweede plaats met de Future of the Lambs Burger. Door onmacht moesten de heren op het laatste moment nog nieuwe producten regelen, maar desalniettemin was de jury erg onder de indruk van het eindresultaat. Op de derde plaats stonden Kurt en Laetitia Singule van Copains by SMOAK uit Tervuren met The Bad Hunter.

De winnaars werden beloond met mooie prijzen, waaronder een jaar lang een foodtruck van Multiwagon.