Nieuw restaurant in Conservatorium Hotel onder leiding van Schilo van Coevorden

Nieuw restaurant in Conservatorium Hotel onder leiding van Schilo van Coevorden
Schilo van Coevorden, Barbounia in Amsterdam

Restaurant Barbounia, het nieuwste mediterrane restaurant van het Conservatorium Hotel in Amsterdam, opent deze week. Chef Schilo van Coevorden omringt zich in de keuken met een team van chefs uit het mediterrane gebied, chefs uit Italië en Griekenland.

De Griekse naam Barbounia is een eerbetoon aan een delicate vis uit de Middellandse Zee-regio: de rode mul. Chef Schilo van Coevorden brengt met deze nieuwe aanwinst de mediterrane zon naar het Conservatorium Hotel. Van Coevorden: 'Barbounia is mijn ode aan zonovergoten mediterrane vakanties. Na 13 jaar aan het roer van de Conservatorium Brasserie te hebben gestaan, wilde ik iets nieuws creëren, iets dat de mediterrane zon rechtstreeks naar Amsterdam brengt. We kunnen allemaal wat mediterrane zonneschijn in ons leven gebruiken.'

Het resultaat van Schilo's droom is een unieke eetervaring die zowel de locals als internationale gasten aanspreekt. 'We willen dat Barbounia een plek is waar gasten de zon kunnen proeven, zien en voelen', zegt Schilo van Coevorden. 

Soft-opening met diner tegen gereduceerd tarief

Barbounia start met een soft-opening tot en met 30 januari, waarbij gasten kunnen genieten van een diner tegen een speciaal gereduceerd tarief. Het restaurant haalt zijn inspiratie uit drie culinaire culturen: Italië, de Franse Rivièra en Griekenland. De omliggende culturen worden op subtiele wijze geïntegreerd om het regionale gevoel compleet te maken. Gevestigd in het Conservatorium Hotel, midden in het Museumkwartier biedt Barbounia een unieke setting. Met een glazen plafond en een aangrenzend terras wordt het restaurant beschouwd als een waardevolle toevoeging aan de Amsterdamse culinaire scene.

Chef Schilo van Coevorden en het team met chefs uit Italië en Griekenland brengen een hommage aan het zomerse mediterrane vakantiegevoel in de sfeer van la dolce vita. Barbounia is een op zichzelf staand concept binnen het Conservatorium Hotel: een omarming van de rijke diversiteit van meerdere mediterrane keukens.

Interieur en menu

Het interieur blijft trouw aan het originele ontwerp, maar is verrijkt met aangepaste mediterrane decoratieve elementen. Elke dag wordt de atmosfeer verlevendigd met live muziek, waarbij een speciaal podium is gereserveerd voor zowel live muzikanten als DJ's. De algehele ervaring ademt de sfeer van het mediterrane gebied. Het menu omvat een gevarieerde selectie van gerechten, beginnend met dips zoals taramosalata, tzatziki, baba ganoush, geserveerd met smaakvol kristalbrood. Hiernaast zijn er pasta's zoals lobster linguine en ravioli met ricotta en courgettebloemen. Het merendeel van de verse vis- en vleesgerechten krijgt een bereiding op de houtskoolgrill. Schilo's signature dish is de gefrituurde Barbounia. Als dessert zijn er de huisgemaakte gelati.  

De wijnkaart

De wijnkaart biedt een selectie van wijnen uit het mediterrane gebied, met nadruk op Italiaanse wijnen. De meeste hiervan zijn afkomstig uit Sicilië en Sardinië. Daarnaast staan er voortreffelijke wijnen op de kaart uit de Franse Rivièra, waaronder wijngaarden in de Provence, evenals enkele prachtige Spaanse wijnen. 'We streven ernaar de prijzen betaalbaarder en toegankelijker te maken. De diversiteit van ons menu biedt meerdere opties. Sommigen kiezen voor een informele ervaring met heerlijke drankjes en dips, anderen geven de voorkeur aan een complete culinaire belevenis', zegt de chef en drijvende kracht achter het concept.