Oud Tivoli wordt Union House: restaurant, wijnbar & podium

Oud Tivoli wordt Union House: restaurant, wijnbar & podium

Over een jaar openen ondernemers Peter-Paul Swijnenburg en Lieke van Herpen, in nauwe samenwerking met Stadswaarde, de deuren van Union House in het voormalig Tivoli-complex aan de Oudegracht in Utrecht.

Het 750 jaar oude pand wordt verbouwd en gerenoveerd. Op dit moment wordt er volop gesloopt en gewerkt aan een interieurontwerp door interieurarchitectenbureau King Kongs. Het complex heeft een bijzondere geschiedenis en dat zal herkenbaar terugkomen in het interieur van Union House. Ook zal de kloostertuin weer zichtbaar worden en blijft het poppodium waar o.a. Prince, Pearl Jam en de Red Hot Chili Peppers hebben opgetreden intact.

Ambachtelijk en puur

‘Een locatie met een dusdanige geschiedenis verdient een waardige opvolging. Een toegankelijk concept waar de historische gelaagdheid modern wordt toepast. Het restaurant wordt gevestigd op de begane grond van de grote zaal met de voormalige kloostertuin als terras. Op de kaart komen klassieke gerechten met smaken van over de wereld. Ambachtelijk, puur en echt lekker eten’, vertelt Peter-Paul Swijnenburg. ‘En op het balkon kúnnen gasten genieten van een goed glas wijn of een signature cocktail.’

Verbinding met de stad

‘Het is een super gaaf project. Ik kan niet wachten tot we volgend jaar de deuren openen en tot die tijd werken we achter de schermen hard om alles in gereedheid te brengen. Van het interieur tot aan wat we daadwerkelijk serveren. Hiervoor zoeken we continu de verbinding met de stad Utrecht en haar ondernemers. Ook gaan we aan de slag met het samenstellen van een culturele programmering, waarbij we aandacht willen geven aan onder andere Utrechts talent’, vertelt Lieke van Herpen.

Aan de Utrechtse grachten

Naast Union House vestigt ook een hotel met 46 kamers zich in het voormalig Tivoli-complex. De twee huidige kinderopvangorganisaties blijven ook gevestigd in het pand.

Sinds 2006 organiseert en verzorgt Swijnenburg op stijlvolle en hoogwaardige locaties evenementen. Op Buitenplaats Amerongen, Buitenplaats Sparrendaal (Driebergen-Rijsenburg) en Huis Scherpenzeel vinden ruim 500 zakelijke en particuliere bijeenkomsten per jaar plaats. Op Buitenplaats Amerongen is ook LIZ Restobar gevestigd.

Bekijk deze collectie

Conceptontwikkeling

Bij het starten, restylen of renoveren van een horecabedrijf heb je vaak wel een idee hoe het uiteindelijk moet worden. Maar hoe begin je? Hoe ontwikkel je een succesvol concept en waar moet je op letten bij de inrichting? In deze collectie tips en inspiratie voor ondernemers. Ook delen horecaondernemers hun ervaringen.