Voor restaurant Allure valt het doek door personeelstekort en belastingschuld

Voor restaurant Allure valt het doek door personeelstekort en belastingschuld

De rechter heeft restaurant Allure in Rotterdam failliet verklaard. Dat blijkt uit een verklaring van de restaurateurs op hun website. Maître Brian Bennink en chef Frank van Rijsbergen schrijven dat er 'helaas geen andere keus' meer mogelijk was.

Molensteen

Personeelstekort en een coronaschuld die als een molensteen om hun nek hingen. Dat zijn kort samengevat de redenen voor het ondernemers-duo om te stoppen met hun restaurant Allure op de Kop van Zuid.  ‘Via deze weg willen we jullie mededelen dat wij onlangs het faillissement van Restaurant Allure hebben aangevraagd. Vanzelfsprekend hebben wij alle opties overwogen alvorens dit moeilijke besluit te nemen.’

‘Wij willen nadrukkelijk onze gasten bedanken voor alle jaren’, staat er op de website en Instagram. ‘Elke dag dat we open waren was een feest en hier kijken we dan ook met trots op terug.’ Brian Bennink werkte zestien jaar in Allure en nam de zaak in 2011 over.

Culinaire pleziervaart

Benninks filosofie: Restaurant Allure dié allure geven die nodig is om van ‘een hapje eten’ een persoonlijke belevenis te maken. Dat resulteerde in het winnen van De Gouden Pollepel (de culinaire competitie van het Algemeen Dagblad) die het restaurant omschreef als ‘een culinaire pleziervaart’.

Daarnaast heeft personeel van Restaurant Allure al meerdere malen als finalist mogen deelnemen en zelfs mogen winnen als GaultMillau Beste Fromager. Chef-kok Frank van Rijsbergen werd – toen nog als sous-chef - in 2014 uitgeroepen tot Rotterdams Kooktalent.  

Door het personeelstekort en het verplicht terugbetalen van de coronaschuld, is het doek nu definitief gevallen. Volgens nieuwsmedium Rijnmond onderzoekt de curator die het failissement afwikkelt of een doorstart mogelijk is. Bennink vertelt aan de nieuwssite dat hij hoopt elders als gastheer in de horeca aan de slag te kunnen. Gewoon in loondienst: ‘Als je rijk wil worden, moet je niet in de horeca gaan werken.’

Bekijk deze collectie

Financieel gezond

Bij het exploiteren van een horecazaak komt enorm veel kijken. Vooral op financieel gebied. In deze collectie staan tips & tricks om het rendement van je horecazaak te verhogen. Ook bevat de collectie kennisartikelen over financiering en (het voorkomen van) faillissement.