Twee nieuwe vestigingen poké bowls-keten Hawaiian in Amsterdam

Twee nieuwe vestigingen poké bowls-keten Hawaiian in Amsterdam

Na het veroveren van België, maakt de poké bowls-keten Hawaiian nu ook een snelle opmars in Nederland door te openen in Amsterdam. Hawaiian opent op 3 juli de deuren aan de Ferdinand Bolstraat. Later die maand wordt ook een filiaal aan de Bijlmer geopend. 'De fastfood-behoefte is aan het verschuiven naar kwalitatief hoogstaand en gezond voedsel', aldus Hawaiian-CEO Mattijs Hermans.

De Vlaamse Mattijs Hermans (30) is de drijvende kracht achter Hawaiian, een snelgroeiende keten die gespecialiseerd is in poké bowls. Als mede-oprichter en CEO leidt hij 41 vestigingen in België en Nederland, met plannen om dit jaar nog 15 nieuwe locaties in België en Nederland te openen. Duitsland en de Emiraten staan als volgende op de expansielijst. Hawaiian werd in 2018 opgericht door Mattijs Hermans, Albano Gozhina, Ashkan Shah, met een eerste vestiging in Antwerpen. 

Hawaiian legt de nadruk op vers, gezond eten en de focus op het welzijn van de medewerkers. Na openingen in steden als Maastricht, Eindhoven, Tilburg en Arnhem, opent de keten twee nieuwe filialen in Amsterdam. Deze zijn dagelijks van 11:00 tot 22:00 uur geopend.

‘We zijn enorm blij ons succesverhaal voort te zetten in de Nederlandse hoofdstad’, aldus CEO Mattijs Hermans. ‘Onze missie blijft om gezonde voeding toegankelijk en smakelijk te maken voor iedereen. In Amsterdam zijn we er zowel voor de locals als voor dagjesmensen die een snelle, gezonde maaltijd willen.’

Ruime keuze aan pokébowls

Hawaiian werd in 2018 opgericht in Vlaanderen. Het motto van de keten: ‘Making Healthy Easy’, koppelt de efficiëntie van fastfood aan de kwaliteit van gezonde en smaakvolle poké bowls. Elk Hawaiian-restaurant heeft take-away én delivery opties. De keten heeft een eigen app, waarvan de bestellingen opgehaald kunnen worden in een restaurant naar keuze.

Gasten hebben een ruime keuze aan poké bowls. Er zijn zeven ‘House Favorites’, waarvan twee vega(n) opties, die zowel in medium als large formaat besteld kunnen worden. Voor elke proteïne (vlees, vis of kip) is een unieke poké bowl samengesteld, waarbij bezoekers alleen de basis (rijst, salade, quinoa & zoete aardappel of nacho’s) nog maar hoeven te kiezen. Alle bowls zijn bovendien volledig halal.

Voor degenen die hun bowl zelf willen creëren, heeft Hawaiian de ‘Maak je eigen poké bowl’ optie: kies je favoriete basis, proteïne, je vijf favoriete mix-ins, toppings en een van de twaalf unieke dressings voor een persoonlijke smaakbeleving.

De feestelijke opening van de vestiging aan de Ferdinand Bolstraat vindt plaats op 3 juli . Voorbijgangers worden getrakteerd op Hawaiiaanse bloemenslingers. De eerste 100 bezoekers ontvangen die dag een gratis poké bowl.