Inschrijving van start voorronde Gouden Koksmuts

Inschrijving van start voorronde Gouden Koksmuts
Charlotte Mauritz / Annonce Management

Vanaf vandaag kunnen horecateams zich inschrijven voor de voorrondes van de HANOS Gouden Koksmuts.

Deze prestigieuze kookwedstrijd wordt georganiseerd door de Stichting Kookwedstrijden Gastronomisch Gilde. De voorronde van de Gouden Koksmuts vindt plaats op maandag 22 september 2025 tijdens Gastvrij Rotterdam in Ahoy Rotterdam. Er is plek voor maximaal 10 talentvolle teams.

Meedoen

Een team bestaat uit twee personen:
- Een chef, met een maximale leeftijd van 35 jaar op de dag van de finale (12 januari 2026)
- Een commis, maximaal 28 jaar oud op diezelfde finaledag

Ben jij onderdeel van een sterk duo dat barst van het talent, lef en creativiteit? Dan is dit jouw kans om je te laten zien aan de top van de Nederlandse gastronomie.

De opdracht

Tijdens de voorronde maken de geselecteerde teams een amuse, een voorgerecht én een tussengerecht uit een blackbox. Drie gerechten waarmee je niet alleen je kooktechniek, maar ook je signatuur laat zien aan een vakjury van professionals.

Aanmelden kan tot 1 juni 2025 via deze link. Na de sluiting van de inschrijving maakt de wedstrijdcommissie een selectie uit alle aanmeldingen. Teams die worden toegelaten tot de voorronde ontvangen vervolgens het officiële wedstrijdreglement en verdere informatie.

Koksmuts

Robert Melaard van Gastvrij Rotterdam roept alle talenten op om zich aan te melden voor de voorronde. ‘We zijn blij dat de voorronde van de HANOS Gouden Koksmuts weer op Gastvrij Rotterdam plaatsvindt om de jonge talenten een podium te geven!’

Pak je kans en laat zien wat jij en je collega in huis hebben. Wie weet sta jij straks in de finale op 12 januari 2026 – met de Gouden Koksmuts op je hoofd.

Bekijk deze collectie

Menukaart

De menukaart is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de bedrijfsvoering. Hier staat immers datgene wat je verkoopt. Hoe maak je een menukaart, wat zet je erop en welke prijzen horen daarbij? In deze collectie tips en inspiratie voor het maken van een winstgevende menukaart.

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.