Creatieve kok Schmeinck zoekt het hogerop

Culinaire creativiteit zit kok Angélique Schmeinck blijkbaar in het bloed. Zocht ze eerder nog de samenwerking op met toonaangevende kunstenaars met het ...

Op zaterdag 20 september gaat Schmeinck een diner bereiden en serveren in een luchtballon. U leest het goed, in een luchtballon. Onder de naam Culi-Air stijgen 45 personen, verdeeld over drie ballonnen, bij zonsopkomst op. De drie luchtballonnen zijn met kabels aan elkaar gekoppeld, waarbij één ballon fungeert als keuken.

In de ‘keuken’ bereidt Schmeinck de gerechten door gebruik te maken van de warmte in de luchtballon. De temperatuur in de ballon varieert van 75 graden Celsius tot circa negentig graden Celsius en vormt daarbij een soort hete luchtoven. In de 1,5 uur durende vlucht bereidt Schmeinck piepkuiken, zeebaars en schaaldieren. Ze serveert deze vervolgens in een andere luchtballon: ‘de restaurantballon’. Een parachutist verzorgt het transport.

Mocht het weer op 20 september spelbreker zijn, dan wijkt Culi Air uit naar 27 september of 4 oktober. Culi-Air toont andermaal aan dat dineren niet per definitie een traditionele vorm hoeft te hebben.

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.