Sluiting De Kleischuur in Gouda
‘Door aanhoudende stijgende personele lasten en teruglopende inkomsten is het helaas niet meer mogelijk om onze visie op de huidige manier met jullie te blijven delen’, zo maken eigenaren Marcel en Marleen Swagemakers bekend. ‘Ondanks alle liefdevolle en creatieve uren die wij en het team erin stoppen, blijkt ons concept, het ondernemen op basis van duurzaamheid, lokale en biologische ingrediënten, fine dining op plantaardige basis, helaas niet levensvatbaar te zijn.’
Het restaurant ging zo’n tien jaar geleden open en stond bekend om zijn milieuvriendelijke visie. ‘Vanaf 1 augustus breekt er voor ons een tijd voor bezinning aan. We gaan dan onderzoeken in welke alternatieve vorm we wel door kunnen. Dit monumentale pand op deze mooie locatie moet immers behouden blijven als plek voor ontmoeting, ontspanning en lekker eten en drinken.
Sluiting De Dyck in Woubrugge
De Kleischuur, aan de rand van Gouda, is nog tot 26 juli geopend op donderdag- vrijdag- en zaterdagen. De aangekondigde sluiting vertoont parallellen met het duurzame De Dyck in Woubrugge, dat in het bezit is van een Groene Michelinster. Ook De Dyck sluit vanwege de aanhoudend stijgende kosten. De Dyck sluit op 13 juli voor gasten. Per 16 juli 2025 zal De Dyck overgaan naar een nieuwe horeca-exploitant.