Loetje breidt uit in Brabant met een opening in Tilburg

Loetje breidt uit in Brabant met een opening in Tilburg

Loetje breidt uit in Brabant met de opening van een nieuwe locatie in het voormalige Kantongerecht aan het Stadhuisplein in Tilburg.

De opening staat gepland voor midden 2026. Dit bijzondere gebouw, een gemeentelijk monument uit 1963, vormt het decor voor de 39e Loetje van Nederland.

Midden in Tilburg

In het hart van Tilburg, aan het Stadhuisplein 75, opent Loetje op een prominente plek omringd door winkels, horeca en voorzieningen. 'We zijn ontzettend trots dat we juist hier een Loetje mogen openen,' zegt Sandra van Halderen, ceo van RCE. 'Het gebouw heeft karakter en historie en de ligging past perfect bij onze formule. Dit wordt een plek waar gasten zich direct thuis voelen, voor lunch, borrel of diner.' De locatie is ook uitstekend bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer.

Iconisch pand met karakter

Het Kantongerecht werd ontworpen door architect Jos Bedaux en geldt als een voorbeeld van inspirerende naoorlogse bouwkunst. Door de Rijksbouwmeesters Jo Coenen en Floris Alkemade is het pand aangemerkt als een waardevol stuk architectuur dat een belangrijke rol speelde in de stedelijke vernieuwing van Tilburg in de jaren zestig.

Meer dan biefstuk Bij Loetje draait het al bijna vijftig jaar om de beroemde biefstuk in jus, geserveerd met witbrood. Wat ooit begon als een buurtcafé in Amsterdam-Zuid, is uitgegroeid tot een van de bekendste horecaketens van Nederland. Naast de iconische biefstuk biedt Loetje ook andere klassiekers zoals de schnitzel, kipsaté, visgerechten, vegetarische opties en desserts – allemaal bereid met aandacht en geserveerd in de vertrouwde, no-nonsense stijl.

Met de opening van Loetje Tilburg groeit het aantal Loetje-restaurants naar 39 locaties verspreid over Nederland.

Bekijk deze collectie

Conceptontwikkeling

Bij het starten, restylen of renoveren van een horecabedrijf heb je vaak wel een idee hoe het uiteindelijk moet worden. Maar hoe begin je? Hoe ontwikkel je een succesvol concept en waar moet je op letten bij de inrichting? In deze collectie tips en inspiratie voor ondernemers. Ook delen horecaondernemers hun ervaringen.

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.