Duitse eigenaar voor De Wiemsel en De Wanne

Duitse eigenaar voor De Wiemsel en De Wanne

De Ootmarsumse hotels De Wiemsel, inclusief het voormalig sterrestaurant De Wanne, hebben een nieuwe eigenaar. Het failliete hotel is nu eigendom van Henning J. Claassen (70) uit het Duitse Lüneburg.

Het hotel, voorheen van Betsy van der Maas en Joop Logtenberg, ging in april 2014 failliet. Het was in bedrijf totdat een aangekondigde verkoop in mei niet doorging. Michelin nam eind november 2014 de ster die De Wanne, het restaurant van hotel De Wiemsel, bezat, terug.

De nieuwe eigenaar wil hotel en restaurant deze zomer heropenend. Hij is op zoek naar een hoteldirecteur en nieuw personeel. Claassen was voorheen zelf gast van De Wiemsel en De Wanne. 'Ik heb me er altijd thuis gevoeld, ging er altijd met plezier naar toe. Ik ben ook van het stadje Ootmarsum gaan houden.'

Renovatie

Hotel De Wiemsel ondergaat de komende maanden een complete metamorfose. Het aantal kamers stijgt van 48 naar 60. Daarnaast gaat hij de bestaande hotelaccommodatie met het inpandige restaurant De Wanne ingrijpend renoveren, meldt dagblad De Tubantia.

De Wiemsel en De Wanne
'Alle kamers worden weer helemaal opnieuw ingericht in een eigentijdse stijl', zegt Claassen. Ook het restaurant, de keuken, de bar, de conferentieruimtes worden gerenoveerd. 'De Wiemsel en De Wanne moeten de oude allure weer terugkrijgen.' Claassen wil van De Wiemsel zijn 'Traumhotel' maken.

Claassen heeft twee hotels in het historische stadscentrum van zijn geboorte- en woonplaats Lüneburg. Het Bergström en het Altes Kaufhaus. Hotels in gerestaureerde, oude panden mét allure. Maar eigenlijk is dat niet zijn core-business. Claassen is ondernemer; hij heeft in zijn leven meerdere bedrijven opgezet en ook weer van de hand gedaan.