Pepijn Zonneveld, Hoppe: 'Denk dat we het verdiend hebben

Pepijn Zonneveld, Hoppe: 'Denk dat we het verdiend hebben

Bijna had Pepijn Zonneveld het memorabele moment gemist. Hij wilde nog even een drankje halen voor zijn medewerkers toen zijn café op het podium werd geroepen tijdens de finale van de Café Top 100 dinsdag 20 november in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Net op tijd was hij terug om te horen dat Hoppe het beste café van Nederland is.

‘Dit is waanzinnig’, laat Zonneveld in een eerste reactie kort na de bekendmaking van de Café Top 100 in de Beurs van Berlage in Amsterdam weten. ‘We hebben een waanzinnig team en een waanzinnige zaak. Ik denk dat we het wel een beetje verdiend hebben. Het café staat nu zes jaar op de rit. Het bestaat sinds 1670. We doen er alles aan om er een prachtig bedrijf van te maken, en dat lukt. De flow zit er in en iedereen is super trots. En ik helemaal als eigenaar.

Teambelang belangrijke pijler

Voor Zonneveld wast het vooraf moeilijk inschatten op welke positie Hoppe zou staan na de achtste plaats vorig jaar. ‘Waar sta je nu? Nummer 5, 8, 10, 12? Er was geen drank te krijgen dus ik denk ik ga nog een biertje halen achterin, kom ik terug was nummer drie genoemd en wij waren nog niet geweest. Dus ik denk Hoppe staat er bij.’

Teambelang is een van de belangrijkste pijlers van het succes van Hoppe, tot uiting gekomen in de nummer 1-positie in de meest prestigieuze caféranglijst van Nederland. ‘Het team staat goed. De lijnen staan goed. Ik ben trots op de mensen die voor ons werken. Hands on is belangrijk. Je moet twaalf, veertien, vijftien uur per dag aanwezig zijn. Je moet meemaken wat er gebeurt in jouw bedrijf. Ik denk dat wij dat de laatste vijf zes jaar heel goed begrepen hebben’.

Bekijk hier de volledige Café Top 100

Bekijk hier een fotoreportage van de ontvangst

Bekijk hier een fotoreportage van de prijsuitreiking

Bekijk hier een fotoreportage van de afterparty