Edwin Vinke en Peter Klosse in nieuw kookprogramma

Edwin Vinke en Peter Klosse in nieuw kookprogramma

Tweesterrenchef Edwin Vinke van De Kromme Watergang in Slijkplaat en Peter Klosse van De Echoput in Hoog Soeren vormen samen met Janneke Vreugdenhill de ...

Edwin Vinke, Peter Klosse en Janneke Vreugdenhill gaan in 'Menu van Oranja' samen met presentatrice Bridget Maasland op zoek naar het beste streekmenu van Nederland.

In het uit Groot-Brittannië gekopieerde programma 'Menu van Oranje'  strijden topchefs uit zes regio's in Nederland tegen elkaar. Met streekproducten gaan de koks aan de slag om het mooiste menu te presenteren. De chefs nemen de kijker mee naar hun eigen regio en laten zien wat voor moois daar graast, groeit en bloeit. De creaties van deze chefs worden beoordeeld door Vinke, Klosse en Vreugdenhill. De jury proeft de gerechten zonder te weten welke chefs er in de keuken staan. De 6 chefs die doorgaan naar de finale bereiden nogmaals hun menu. De jury kiest uiteindelijk het beste voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht. Het winnende menu wordt voorgeschoteld aan honderd vrijwilligers van het Oranje Fonds.

Menu van Oranje, dat vanaf 22 oktober wordt uitgezonden, is gebaseerd op een Brits format, Great British Menu. In Groot-Brittannië is de kookshow al zeven jaar op de buis.

In de Britse editie wordt elk seizoen naar een hoogtepunt gekookt, zo is er gekookt voor de verjaardag van de Britse koningin Elizabeth, de Britse troepen in Afghanistan en het Olympisch team.

Eerste uitzending: maandag 22 oktober, 21.30 uur, SBS6.

Bekijk hier een video van Edwin Vinke over zijn eigen 'streekproducten' uit de Zilte Hof, de tuin van de Kromme Watergang.