Chef Wim Severein van het Rotterdamse Wereldmuseum hoopte 'in ieder geval niet te zakken' in de nieuwe top 100 van de culinaire gids Lekker. 'Vandaar dat ik blij verrast ben met deze stijging. Het bevestigt dat we op de goede weg zijn.'
Stijgende lijn
'Het restaurant is nu vier jaar open', vervolgt Severein. 'Twee jaar geleden kwamen we binnen op positie 70. In de lijst voor 2013 was de notering plek 53 en nu staan we nog eens veertien plekken hoger.'
Ontwikkeling restaurant
Voor Severein loopt de stijging in de top 100 parallel aan de ontwikkelingen in en van het restaurant. 'Zulk goed nieuws werkt natuurlijk stimulerend, al blijft de hoofdzaak dat de gast blij moet zijn als hij bij ons is en dat hij ook met dat gevoel vertrekt.'
Champagne
Severein ontving vanochtend via WhatsApp een felicitatie van een vriend. 'Toen duidelijk was waarvoor dat was, heb ik alle medewerkers geïnformeerd. Morgen gaan we dat vieren met champagne.'