Meesterkoks in actie voor Serious Request

Meesterkoks in actie voor Serious Request

Zes SVH Meesterkoks gaan koken in Ekdoms Eetcafé tijdens de eindejaarsactie Serious Request van 3FM. De chefs die gaan koken in het eetcafé zijn Marc van Gulick, Jeroen Robberegt, Henk Savelberg, Erik van Loo en Dennis Kuipers. Op de laatste dag van het Glazen Huis, 24 december, is er een lunch. Wie deze voor zijn rekening neemt is nog niet bekend.

Ekdoms Eetcafé wordt van donderdag 19 december tot en met dinsdag 24 december opgetuigd in Café de Bak in Blokhuispoort in Leeuwarden. Ruim 750 gasten kunnen in die periode gaan genieten in Ekdoms Eetcafé. Iedere dag wordt er een driegangemenu geserveerd. De kosten per persoon bedragen 45 euro, inclusief toegang tot het feest na het diner (vanaf 22:00 uur).

Marc van Gulick is de eerste chef die aan de slag gaat in het eetcafé. Hij bijt het spits af op 19 december. Van Gulick is naast SVH Meesterkok directeur van Landgoed Lauswolt in Beetsterzwaag.

Jeroen Robberegt staat op 20 december achter de kachel. Robberegt is Executive Chef bij Miele Culinary Institute in Vianen. Zijn culinaire prestaties worden opgevolgd door die van Henk Savelberg*, patron-cuisinier van Restaurant Hotel Savelberg in Voorburg. Erik van Loo van Parkheuvel, Rotterdam, komt naar Leeuwarden op zondag 22 december. Op 23 december kookt kookt chef Dennis Kuipers. Hij is chef van restaurant Vinkeles in Hotel The Dylan Amsterdam.

Welke Meesterkok op dinsdag 24 december de lunch verzorgt is nog niet bekend. Cuno van 't Hoff serveert de wijnen in Ekdoms Eetcafé.

Ekdoms Eetcafé is gevestigd in Café de Bak in Blokhuispoort, een oude gevangenis op een paar minuten lopen van het Glazen Huis in centrum Leeuwarden.

Gastromarathon

Ook in Restaurant Evi in Zandvoort komen diverse topkoks in actie voor Serious Request. Van zondag 22 december tot en met maandag 23 december koken hier onder andere Edwin Vinke, Niven Kunz, Ron Blaauw en Menno Post tijdens een 24 uur durende gastromarathon.