Achttien procent sterzaken bij Groupon

Achttien procent sterzaken bij Groupon

Bijna één op de vijf restaurants met één Michelinster in Nederland biedt tafels aan via kortingsgigant Groupon. Van hen gaat 87 procent een tweede samenwerking aan.

'Van de 81 restaurants in Nederland die in het bezit zijn van één ster, hebben 15 zaken hun diensten aangeboden via Groupon. Bijna een op de vijf,' aldus Groupon. 18,5 Procent van de sterrestaurants in Nederland werken samen of hebben samengewerkt met de online kortingsspecialist. Niven Kunz was destijds de eerste sterrestauranthouder die in zee ging met Groupon.

Volgens de persverklaring is het meest gehoorde argument van de ondernemers om met Groupon in zee te gaan het aanboren van een nieuwe klantenkring. 'Mensen die nog niet tot de vaste bezoekers behoren kennis laten maken met koken en eten op sterniveau, tegen een introductieprijs.'

De vijftien restaurant die een deal brachten via Groupon zijn:
Niven in Rijswijk, de Karpendonkse Hoeve in Eindhoven, Kaatje bij de Sluis in Blokzijl, Bretelli in Weert, Schulten Hues in Zutphen, Koetshuis in Bennekom, Hermitage in Rijsoord, Frouckje State in Rijperkerk, De Molen in Kaatsheuvel, Mijn Keuken in Wouw, Wollerich in Sint Oedenrode, Basiliek in Harderwijk, Saffraan in Amersfoort, Posthoorn in Monnickendam en De Wanne in Ootmarsum.

Sinds deze week biedt restaurant Mijn Keuken in Wouw voor de tweede maal een gastronomisch zevengangendiner van de chef aan via Groupon. Via de deal kun je voor €99 met twee personen dineren. Mijn Keuken is het dertiende restaurant dat een herhalingsdeal aangaat.

Groupon geeft de restaurants inzicht hoe het nieuwe publiek er uit ziet. Zijn het regionale gasten? Wat is hun leeftijd? Wat vonden gasten van het eten en de service en of zij het restaurant aanbevelen bij vrienden.