Het interieur is onder handen genomen door François Hannes van Sennah Studio uit Nuenen. ‘Al bij het eerste bezoek wist ik waar mijn uitdaging lag’, aldus de ontwerper. ‘Het karakter van het monumentale pand benadrukken en aandacht voor de authentieke details.’
Aubergine en wit
‘De eerste verdieping is bij het geheel betrokken’, aldus Postma, met Harald Hovenkamp eigenaar van Kaatje bij de Sluis. ‘De grote gesloten achterwanden zijn aubergine geworden en die kleur komt terug in de bekleding van de stoelen.’
‘Verder is het restaurant wit’, vervolgt Postma. ‘Met uitzondering van het muisgrijze tapijt en betonaccenten. De doorgang naar de keuken is vervangen door een muur met lange en slanke glaspanelen.’
Vide is eyecatcher
De chef-kok noemt de vide aan de voorzijde van het restaurant een heuse eyecatcher. ‘En de open verbinding tussen de etages is gevuld met dertien handgeblazen bollen, die als regendruppels in de ruimte hangen.’
Toekomst
Volgens Postma en Hovenkamp is het sterrestaurant na de verbouwing klaar voor een nieuwe episode. ‘Het is mooi, terwijl de sfeer informeel is gebleven. En de keuken is nog steeds basic en verfijnd.’
Kaatje bij de Sluis huisvest in een monumentaal hoekpand. Gasten kijken vanuit het restaurant uit op een sluis en een ophaalbrug. Aan de andere kant van het water ligt Kaatjes Résidence, waarin zeven kamers zijn ondergebracht.