Oud Reuchlin & Boelen stopt met wijnen van Torres

Oud Reuchlin & Boelen stopt met wijnen van Torres

Wijnimporteur Oud Reuchlin & Boelen en Miguel Torres beëindigen hun samenwerking per 1 januari. 'We merken dat Torres het supermarktkanaal toenemend zwaarder laat wegen. Hiermee kan Oud Reuchlin & Boelen zich niet langer verenigen,' luidt de motivatie van de importeur.

Nieuwe distributeur voor Torres wijnen wordt met ingang van 2015 Walraven Sax.
Oud Wijnkopers & Hustinx, later Oud Reuchlin & Boelen, introduceerde in 1968 de wijnen van Torres in Nederland. Sindsdien zijn beide bedrijven fors gegroeid. Oud Reuchlin & Boelen heeft ervoor gezorgd dat de Torres wijnen verkrijgbaar zijn in vele horecabedrijven, slijterijen en grootwinkelbedrijven. Daarnaast introduceerde Oud Reuchlin & Boelen een exclusieve lijn voor supermarkten.

Minder restaurant, meer supermarkt

Algemeen Directeur Eric Welles van de wijnimporteur: 'Het is de overtuiging van Oud Reuchlin & Boelen dat sterke wijnmerken in de horeca en vakhandel gebouwd worden. Hierbij zijn exclusiviteit en differentiatie van het assortiment essentieel. De laatste jaren merkten wij echter dat Torres het supermarktkanaal toenemend zwaarder liet wegen. Hiermee kan Oud Reuchlin & Boelen zich niet langer verenigen. Hoewel wij betreuren dat er hiermee een einde komt aan een goede samenwerking, wensen wij Torres succes met haar beleid, gericht op grote volumes.' De nieuwe leverancier, Walraven Sax, is het niet eens met Oud Reuchlin. 'De suggestie wordt gewekt dat Torres uitsluitend de focus op volumegroei het supermarktkanaal wil leggen. Walraven & Sax onderstreept het belang om Torres goed in de gastronomie en het slijterskanaal te positioneren conform de strategie van Miguel Torres.'

Vervangende wijnen voor Torres

Oud Reuchlin & Boelen heeft voor de horeca, horecatoeleveranciers en de vakhandel een exclusief Spaans en Chileens wijnportfolio samengesteld. Hierin bevinden zich wijnhuizen, zoals Vicente Gandia, Laroche Chili en VSPT Wine Group (San Pedro). Oud Reuchlin & Boelen zal bij restaurants deze huizen en hun assortiment introduceren, gericht op de specifieke voorkeuren.