Financiële nood voor sterzaak De Wanne en Hotel de Wiemsel

Financiële nood voor sterzaak De Wanne en Hotel de Wiemsel

Sterrestaurant De Wanne, hotel De Wiemsel en hotel-restaurant De Wyllandrie in Ootmarsum hebben van de rechtbank in Almelo uitstel van betaling gekregen. De eigenaar van de drie horecagelegenheden, De Wiemsel BV, heeft zelf om uitstel van betaling gevraagd na een afgeketste overname eind vorig jaar.

De drie bedrijven zijn gewoon open, schuldeisers kunnen nu echter tijdelijk geen betaling eisen tot de eigenaar orde op zaken heeft gesteld.

Volgens mede-eigenaar Joop Logtenberg moet er op korte termijn een diepgaand onderzoek worden gedaan naar de toekomst van dehorecabedrijven. Daarbij is continuïteit het uitgangspunt. Verkoop van bedrijfsonderdelen wordt daarbij volgens Logtenberg zeker onderzocht, 'maar alles verkopen is geen optie'. Het is de bedoeling dat al het personeel in dienst kan blijven.

De horecabedrijven zouden in december 2013 verkocht worden aan een particuliere belegger, maar deze verkoop ging op het laatste moment niet door, meldt dagblad Tubantia.

De Wanne en De Wiemsel

Restaurant De Wanne waar Gerhard Müller achter de kachel staat is een gerenommeerde horecagelegenheid in Overijssel; al geruime tijd in bezit van een Michelinster. Het maakt onderdeel uit van De Wiemsel, een luxe hotel met 47 kamers. Het tweede bedrijf, De Wyllandrie, is een hotel met 39 kamers met restaurant, bar, terras en bowling. Het was voorheen in gebruik als vakantieoord voor medewerkers van de PTT.

De rechtbank heeft advocaat Daniëls tot bewindvoerder benoemd.