Nieuwe chef voor Bilderberg Landgoed Lauswolt

Nieuwe chef voor Bilderberg Landgoed Lauswolt

Arjan Bisschop gaat Geert-Jan Vaartjes opvolgen als chef van restaurant De Heeren van Harnixma op het Bilderberg Landgoed Lauswolt in Beetsterzwaag. Vaartjes vertrekt per 1 juli naar Mauritius waar hij de rechterhand wordt van de Nederlander Jerry Bastiaan bij Outrigger Beach resort & spa.

Landgoed-directeur Marc van Gulick zegt tegen Misset Horeca dat hij erg blij is met zijn nieuwe chef. 'Lauswolt is een heel complex bedrijf en ik heb iemand nodig die veel meer kan dan lekker koken. Een chef hier moet kunnen rekenen, goed met mensen zijn, ambitieus zijn en rust uitstralen. En dat alles doet Arjan Bisschop (40). Ik ken hem al uit de tijd dat hij bij De Librije werkte. Hij is rustig, heeft ervaring. Ik zocht geen jonge hond maar iemand die onze stabiliteit kan waarborgen.'

Culinaire ambities

Over de culinaire ambities van Lauswolt wil Van Gulick niet veel loslaten. 'We doen het nu goed. Zeker. Maar het kan altijd beter. Een gezonde instelling, toch? Ik ben gewoon erg tevreden over de aanstelling van de nieuwe chef. Ik vind het voor Geert-Jan een mooie stap die ik hem van harte gun. No hard feelings. Absoluut niet. We gaan als vrienden uit elkaar en ik ben blij dat ik een geschikte opvolger heb gevonden.'

Bisschop komt over van Hotel de Zon in Ommen waar hij sinds de zomer van 2010 werkte. Daarvoor werkte hij bij De Librije in Zwolle waar hij leiding gaf aan de keukenbrigade van Librije's Zusje en Librije's Atelier, de kookschool van Jonnie en Thérèse Boer.

Eerder in zijn carrière werkte hij bij De Bokkedoorns in Overveen, bij Tante Koosje, bij Klein Paardenburg en bij 't Raethuys in Wateringen.