Groupon: '80.000 couverts voor sterzaken verkocht

Groupon: '80.000 couverts voor sterzaken verkocht

Kortingsgigant Groupon start weer een nieuwe actie met een sterrestaurant; dit keer is het O Mundo in Wageningen. Dit is de 21e samenwerking met een sterrenrestaurant voor Groupon. In de afgelopen 2,5 jaar heeft Groupon naar eigen zeggen meer dan 80.000 couverts voor sterrenrestaurants verkocht.

Het bedrijf werkte al samen met twintig Michelin restaurants met een ster en één met twee sterren (De Leuf in Ubachsberg). Op dit moment staat de 21e Michelin-deal, met O Mundo, online.  Maandagochtend 14 juli waren er 515 deals verkocht. O Mundo biedt diverse opties aan waaronder een viergangenlunch voor 59 euro voor twee personen of een zevengangen diner voor twee personen voor 95 euro. Gasten kunnen overnachten in Hotel de Wereld.

'We kunnen door de samenwerking met Groupon een maximale capaciteit in bezetting realiseren', zegt Jaap Venendaal, directeur Jaap Venendaal Groep met onder andere restaurant O Mundo en Hotel de Wereld.

21 sterrenrestaurants
Eén van de eerste samenwerkingen met een Michelinster-restaurant was met Niven in Rijswijk. Hij verkocht met zijn eerste deal 3500 couverts. Inmiddels zijn er meer dan 80.000 couverts verkocht voor sterrenrestaurants. De inhoud van de deals varieert van couverts voor 1, 2 of meer personen, kook- en wijnworkshops en meeloopdagen met de chef-kok. Ook worden veel van de deals aangeboden inclusief overnachting in bijbehorende- of nabijgelegen hotels.