Restaurant Valuas* lanceert glutenvrije kroket

Restaurant Valuas* lanceert glutenvrije kroket

Sterrestaurant Valuas in Venlo heeft een glutenvrije rundvleeskroket ontwikkeld. De kroket is gecertificeerd door de Nederlandse Coeliakie Vereniging (NCV).

SVH Meesterkok Eric Swaghoven (eigenaar van hotel-restaurant-brasserie Valuas en de Valuas Kroketterie) kreeg van gasten en klanten voor wie hij de Valuas-kroketten maakt, steeds meer vraag naar een glutenvrije kroket.

Kroketterie

De kroket is de nieuwste aanwinst binnen de Valuas Kroketterie die sinds 2004 bestaat en die inmiddels 17 verschillende soorten kroketten en bitterballen telt. Deze kroketterie ontwikkelt op verzoek van afnemers kwaliteitskroketten en bitterballen, waarbij zowel vulling als formaat en gewicht naar wens van de klant wordt gemaakt.

Korst van rijst

De glutenvrije Valuaskroket bevat een ragout op basis van mais en rijst, waarin 36 procent puur rundvlees en is voorzien van een korst van rijst. De kroket weegt 80 gram en heeft een stevig mondgevoel en een verbeterde en krokantere korst door het gebruik van rijst als paneermiddel. 'De glutenvrije kroket smaakt hartig en pittig en is lekker smeuïg door de volle bouillon die we erin verwerken', aldus Swaghoven.

Gecertificeerd

De glutenvrije kroket van Valuas is door de Nederlandse Coeliakie Vereniging gecertificeerd onder nummer NL-034-001.
Hotel-restaurant-brasserie Valuas in Venlo is het familiebedrijf van de broers Marcel en Eric Swaghoven. Valuas is een viersterrenhotel met restaurant met een Michelinster en een brasserie met een Michelin Bib Gourmand.