De Boterlap: 'Nooit gedacht dat dit mogelijk was

De Boterlap: 'Nooit gedacht dat dit mogelijk was

De Boterlap uit Harderwijk heeft naar eigen zeggen niets geks gedaan om de Terra Top 100 te winnen. 'Wij doen gewoon wat wij denken dat goed is,' zeggen de drie eigenaren Gert Boonen, Merijn van de Beek en Omar Dahak na afloop van de onthulling tegen Misset Horeca. 'We werken gastgericht, snel en met veel plezier in ons werk.

'Het is fantastisch. Super. Geweldig. We hadden nooit gedacht dat we de Terras Top 100 nu weer zouden winnen. Je staat op dat podium, naast het team van De Olliemölle en je weet dat zij heel goed zijn. Ik dacht echt dat zij nummer 1 zouden worden,' zegt Gert Boonen, mede-eigenaar van De Boterlap in Harderwijk.

Terras Top 100

Ook in 2009 wist hij de prijs te winnen met zijn bedrijf. Een bedrijf dat er heel anders uitzag. In de tussenliggende jaren – Boterlap stond in de Eregalerij – werd een naastgelegen snackbar aangekocht en werd hier een open keuken gerealiseerd. Werknemer Merijn van Beek en voormalig sterchef Omar Dahak werden compagnons van het bedrijf. Routing en assortiment werden aangepast.

Van Beek: 'Waarom we gewonnen hebben? We doen niets geks. We hebben een hele mooie flow in ons bedrijf. We doen altijd hetzelfde. Werken snel, zijn gastgericht en we hebben plezier in ons werk. We doen gewoon wat wij denken dat goed is.'

Omar Dahak, voormalig sterchef van Het Nonnetje in Harderwijk heeft bij De Boterlap 'een keuken met kwalitatief goede producten voor het middensegment. Ik werk in een nieuwe open keuken en zorg dat de basis goed is. We werken met een houtskoolgrill en ik let heel goed op de inkoop. Eerlijke, mooie producten.'

Bekijk hier foto's van De Boterlap in Harderwijk.