1. Houdbaarheid
Bij een traditionele tapinstallatie moet u een aangeslagen fust binnen drie dagen leegtappen. Bij een tankbierinstallatie is de houdbaarheid drie maanden.
2. Geringe bieromzet
Verkoopt u minder dan 25 hectoliter pils per jaar, beperk u dan tot flesbier. Voor speciaalbier geldt een richtlijn van minder dan 10 hectoliter. Zo voorkomt u kwaliteitsverlies.
3. Lage bieromzet
Ligt de verkoop tussen 25 en 100 hectoliter, dan is een InBev fustenkast de beste oplossing: prima kwaliteit, langere houdbaarheid.
4. Gemiddelde bieromzet
Tussen 100 en 175 hectoliter kunt u een InBev kelderbierinstallatie voor pils combineren met een InBev fustenkast voor speciaalbier en tweede pils van de tap.
5. Hoge bieromzet
Boven 175 hectoliter is voor pils een InBev kelderbierinstallatie het beste, in combinatie met een InBev fustenkast voor speciaalbier en een tweede pils van de tap.
Bron: InBev Nederland