Winnaar Koffie Top 100: Koffie Salon Amsterdam

Winnaar Koffie Top 100: Koffie Salon Amsterdam

De vestiging van de Koffie Salon aan de Utrechtsestraat is de grote winnaar van de allereerste Misset Horeca Koffie Top 100. De prijs is maandagavond 10 september in Utrecht aan eigenaar Diederik Habbema overhandigd. Volgens de jury dankt de Koffie Salon de nummer 1 positie aan de constante kwaliteit van de koffie.

De Koffie Salon aan de Utrechtsestraat in Amsterdam heeft zijn nummer 1 positie in de Koffie Top 100 2012 van Misset Horeca volgens de deskundige jury te danken aan het feit dat het bedrijf een geoliede koffiemachine is. 'Volume en kwaliteit gaan hier hand-in-hand.' Volgens eigenaar Diederik Habbema zetten de drie vestigingen samen elk half jaar 500.000 koppen koffie weg. Omgerekend is dat per vestiging meer dan 27.500 koppen koffie in de maand! Negentig procent hiervan is melkkoffie. De Koffie Salon doet niet aan latte art.

Beschrijven wat de kracht is van winnaar Koffie Salon is vooral schrijven wat het niet is. Het is geen Starbucks met z'n grote bekers en veel smaakjes. En het is zeker geen nieuwe stijl koffiebar waar je slow coffee kunt bestellen. De Koffie Salon is vooral een lofzang op de Italiaanse koffiebar waar het draait om tempo en constante hoge kwaliteit.

Hoofdbarista Richard Jennings zegt: 'Gasten mogen van mij wel een favoriete barista hebben. Maar dan gaat het om de persoon. Iedereen moet hier koffie met dezelfde hoge kwaliteit kunnen zetten.'

Koffie van de Koffie Salon komt er van brander Buscaglione. De hefboommachine die pontificaal voor het raam staat is de Mirage Triplette Classic Idrocompresso van Kees van der Westen.

DeKoffie Salon is zeven dagen per week open, van 's ochtends 7 tot 's avonds 7, 365 dagen per jaar.

Bekijk hier een fotoreportage van de Koffie Salon.

Bekijk hier de gehele ranglijst van de Koffie Top 100.