Vijf winkels Australian Homemade dicht

IJs- en chocoladeketen Australian Homemade sluit dit jaar vijf vestigingen. De winkels in Assen, Emmen, Venlo, Dordrecht en Rotterdam Alexandrium gaan dicht. De sluiting is het gevolg van een reorganisatie en upgrade van de winkelformule.
Delen:

Op andere locaties opent Australian Homemade juist weer nieuwe zaken. Zo krijgen Eindhoven, Haarlem, Amstelveen, Amsterdam en Deventer nieuwe vestigingen.

De shops krijgen een make-over, als eerste Rotterdam Lijnbaan (oktober dit jaar) gevolgd door Breda begin volgend jaar. Een koalabeertje wordt ingezet als communicatiemiddel. En er wordt ingezet op drie pijlers; ijs, koffie en chocola.

De zaken in de stedelijke centra krijgen een facelift. Belangrijkste aspect is dat het ijs niet langer meer verstopt zit onder rvs deksels. Er wordt gekozen voor presentatie in open counters.

Koffie omzet

De directie van Australian Homemade zet met een nieuw beleid voor de komende tien jaar in op drie productgroepen ijs, koffie en chocola. Vooral de omzet in koffie kan nog flink groeien. De afgelopen jaren was er in dit segment jaarlijks een stijging van 65 procent.