nieuws

Amsterdam pleit voor asbakken bij horeca

Café

Het stadsdeelbestuur van Amsterdam Centrum pleit ervoor dat horecaondernemers in de binnenstad een asbak of afvalbak op de stoep mogen plaatsen. Het heeft het college van burgemeester en wethouders gevraagd de Algemeen Plaatselijke Verordening (APV) daartoe aan te passen.

Amsterdam pleit voor asbakken bij horeca

Dat maakte het stadsdeel donderdag bekend. De vervuiling in winkel- en uitgaansgebieden in de Amsterdamse binnenstad neemt de laatste jaren toe. Sinds de invoering van het rookverbod liggen de stoepen vol met sigarettenpeuken.

De asbakken of vuilnisemmers moeten wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. Zo mogen ze niet aan de gevel worden vastgeschroefd, aangezien de binnenstad grotendeels beschermd stadsgezicht is.

Reageer op dit artikel