nieuws

Antirookminister opent rookruimte Nieuwspoort

Café

Minister Ab Klink van Volksgezondheid heeft vorige week officieel de rookruimte geopend in Nieuwspoort, het Haagse perscentrum bij de Tweede Kamer. Saillant dat juist deze minister werd gevraagd voor de opening, daar Klink de initiator was van de strenge antirookwetgeving voor de horeca.

Antirookminister opent rookruimte Nieuwspoort

Door het aanbrengen van de verplichte aanduiding op de deur werd de rookruimte in gebruik genomen. ‘Het is een prachtig symbool van het tegemoet komen aan de wensen van niet-rokers, terwijl tegelijkertijd degene die de verleiding niet kan weerstaan hier zijn peuk kan opsteken. Bovendien moet er tenminste nog één rokerig achterkamertje in Den Haag overblijven, al is het maar als symbolisch museumstuk.’

Dat hij niet de meest voor de hand liggende persoon was voor de opening zag Klink zelf ook wel in: ‘Aanvankelijk werd mij ontraden om deze opening te verrichten, maar ik waardeerde het initiatief en vond dat deze knipoog wel moest kunnen.’

Verdringingstechniek

Voor de ceremonie werd de ruimte geheel vol rook geblazen, waarna binnen enkele minuten zichtbaar werd hoe effectief de luchtzuivering is. De lucht wordt schoongehouden met behulp van de Extreme Air-Sensation.

Aan de bovenzijde van het apparaat wordt de rook aangezogen en aan de onderzijde wordt de lucht weer in de ruimte gebracht door middel van verdringingstechniek. Hierdoor ontstaat een schone luchtlaag die zich vanaf de vloer naar boven dringt. De ademhalingszone blijft hierdoor vrij van tabaksrook.

Reageer op dit artikel