Celstraffen na discobrand Argentinië

Celstraffen na discobrand Argentinië

Ruim 4,5 jaar na een verwoestende brand in een Argentijnse discotheek waarbij 194 doden vielen, is de voormalige manager van de club woensdag tot twintig jaar cel veroordeeld.

Andere betrokkenen, onder wie personeelsleden en toezichthouders op de brandveiligheid, kregen celstraffen tot achttien jaar opgelegd door een rechtbank in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires, waar de discotheek was gevestigd.

De rechtbank sprak de popgroep vrij die optrad toen het vuur uitbrak. De musici zouden medeschuldig zijn geweest omdat zij de massa zouden hebben opgehitst.

Het besluit leidde tot tumult en tot een vechtpartij op straat voor de rechtbank, waar zich honderden nabestaanden van de slachtoffers en fans van de rockband hadden verzameld. Alle veroordeelden blijven vooralsnog op vrije voeten. Zij moeten eerst besluiten of zij in hoger beroep gaan.

Het vuur eiste zoveel slachtoffers door het brandbare interieur, defecte brandblussers, geblokkeerde uitgangen en andere overtredingen van de veiligheidsvoorschriften.

Bekijk deze collectie

Inrichting

Bij de inrichting van je horecazaak en je terras komt veel kijken. Je wilt dat de sfeer past bij het concept en je gasten aanspreekt. Er zijn veel aspecten waar je rekening mee moet houden. In deze collectie tips en inspiratie op het gebied van interieur en exterieur: van het interierontwerp tot meubilair en van routing tot sfeer.