nieuws

Eigenaren rookcafé Groningers van het Jaar

Café

De eigenaren van rookcafé De Kachel in Groningen, Jeroen en Ronald Sannes, zijn uitgeroepen tot Groningers van het Jaar. Het café kreeg afgelopen jaar landelijke bekendheid nadat het Gerechtshof besliste dat roken in het café gedoogd moest worden.

Eigenaren rookcafé Groningers van het Jaar

Kijkers en luisteraars van RTV Noord beslisten dat de gebroeders Sannes meer stemmen kregen dan Ron Jans (trainer van FC Groningen), Jeanette Blijdorp (drijvende kracht achter DelfSail) en Wia Buze (zangeres).

Café De Kachel kreeg landelijke bekendheid door hun strijd tegen het rookbeleid. Het horecabedrijf groeide uit tot voorbeeldkroeg voor veel andere ondernemingen. Dit zorgde onder andere voor veel steunbezoekers. In juli 2009 besliste het Gerechtshof dat roken in het café gedoogd moest worden, ondanks het geldende rookverbod ingesteld door minister Ab Klink.

Reageer op dit artikel