nieuws

‘Horeca schuld aan dance-problematiek

Café

Dance in Rotterdam kampt met grote problemen. Het probleem ligt bij de horecaondernemers zelf. Maar een oplossing ligt voorhanden. Dat zegt Ted Langenbach van de bekende Rotterdamse club Now & Wow.

‘Horeca schuld aan dance-problematiek

Langenbach doet zijn verhaal in het Algemeen Dagblad. ‘Horecaexploitanten kiezen voor zekerheid. Bezoekersaantallen zijn belangrijker dan de programmering. Dat zorgt voor kannibalisme in de clubs. Het aanbod is niet meer onderscheidend. Daardoor gaat de kritische consument niet meer uit.’

Geld vrijmaken
Langebach stelt dat een beetje meer idealisme Rotterdam goed zou doen. ‘Ik zie mensen van horeca en beveiliging in grote auto’s rijden en op boten varen. Maar eigen programmeurs gingen teveel geld kosten. Ik wil dat een horecaexploitant geld vrijmaakt voor een goed programma’.

Creatieve geesten
De grondlegger van Now & Wow ziet nog voldoende mogelijkheden om het tij te keren. ‘Er zijn voldoende vierkante meters, voldoende locaties. En ook genoeg creatieve geesten. Hiphop, rock en de betere dance moeten samenkomen onder één dak. Een epicentrum creëren met alle goede programmeurs’.

Reageer op dit artikel