nieuws

Illegale terrasverwarming Amsterdam onder de loep

Café

Amsterdam gaat de strijd aan met illegale terrasverwarmers in het centrum van de stad. Horecaondernemers met illegale terrasverwarming krijgen wat GroenLinks betreft geen nieuwe terrasvergunning.

Illegale terrasverwarming Amsterdam onder de loep

Fractievoorzitter Jorrit Nuijens van GroenLinks Amsterdam laat er op Parool.nl geen gras over groeien. ‘Het wordt tijd om die ondernemers zonder vergunning aan te pakken. Terrasverwarming buiten het experiment om, is namelijk niet toegestaan’, aldus Nuijens.

Met het experiment doelt Nuijens op een twee jaar durende proef met terrasverwarming om overlast op straat en de uitstoot van CO2 in kaart te brengen. Nuijens: ‘Het is onzinnig om met een experiment te onderzoeken wat de effecten zijn van verwarmde terrassen. Elektriciteit of gas, er worden gewoon schaarse fossiele brandstoffen gebruikt om te stoken voor mussen’.

De gemeente zegt geen extra controleurs in te zetten om na te gaan of er sprake is van illegale terrasverwarming in het centrum van Amsterdam. Wel wordt er met een scherper oog gekeken naar het toezicht op terrasverwarming. Wie geen toestemming heeft om mee te doen aan het experiment, zal zijn terrasvergunning verliezen.

Reageer op dit artikel