nieuws

In 2013 wel 538-feest in Amsterdam

Café

Als het aan burgemeester Van der Laan ligt, komt er in 2013 wel een Koninginnedagfeest van Radio 538 in Amsterdam-Zuidoost. Voor 2012 was de ArenA Boulevard geen optie, voor volgend jaar is het dat wel.

In 2013 wel 538-feest in Amsterdam

Dat heeft de eerste burger volgens Het Parool laten weten aan de gemeenteraad. De krant meldt dat diverse politieke partijen Van der Laan aan de tand hebben gevoeld over het afblazen van het feest.

Tot vorig jaar vond het evenement plaats op het Museumplein in het centrum van de stad. Voor 2012 was dat geen optie en leek een verhuizing naar het plein voor Amsterdam RAI het gevolg.

Dat kwam echter niet van de grond, omdat de hoofdstedelijke burgemeester maximaal 60.000 mensen wilde toelaten op het plein voor het beursgebouw. Radio 538 voelde echter niets voor een beperking van het aantal bezoekers.

Als locatie voor 2013 werd al eerder de ArenA Boulevard genoemd. Voor dit jaar was die plek in Amsterdam-Zuidoost volgens Van der Laan nog geen optie. Daar is naar schatting ruimte voor zo’n 100.000 mensen, Van der Laan hoopt dat kaartverkoop dan niet nodig is.

Radio 538 liet eerder al weten in 2013 weer een Koninginnedagfeest te willen organiseren. Voor de radiozender zijn echter alle opties open, ook die buiten de hoofdstad.

Reageer op dit artikel