nieuws

KHN tegen afschaffing happy hour

Café

Koninklijk Horeca Nederland (KHN) is tegen afschaffing van happy hours. Dat laat de branchevereniging weten in een reactie op het plan van minister Ab Klink van Volksgezondheid om zo snel mogelijk happy hours en andere prijsacties in cafés aan te pakken.

KHN tegen afschaffing happy hour

Klink baseert zich op een onderzoek van de Universiteit Twente (TU). Uit het onderzoek zou blijken dat veertien- en vijftienjarigen gretig gebruik maken van kortingen zoals happy hours of andere prijsacties.

Eerder onderzoek

‘KHN herkent zich niet in het beeld dat volgens dit onderzoek één op de drie cafés een happy hour organiseert. Dit is ook in tegenstelling tot eerder onderzoek van het Ministerie van VWA’, zo laat KHN weten met daarbij de kanttekening nog niet over het volledige onderzoek te beschikken.

Drinkketen aanpakken

Wel stelt de branchevereniging dat met het afschaffen het echte drankmisbruik niet wordt aangepakt, immers slechts 15 procent van de alcohol wordt genuttigd in de horeca . KHN ziet liever dat de minister de illegale horeca, drinkketen en –schuren aanpakt.

Excessieve acties

Verder stelt KHN dat het tegen excessieve acties is zoals ‘onbeperkt drinken voor tien euro’. Bovendien meldt de brancheclub dat het zich niet mag bemoeien met het vaststellen van het prijsbeleid van individuele ondernemers.

Zie ook:

Minister wil happy hour aanpakken

Reageer op dit artikel