nieuws

Liesbeth Sleijster wint NK Barista

Café

Liesbeth Sleijster van Café de Blonde Pater in Nijmegen is winnaar geworden van het Dutch Barista Championship 2007. Rose van Asten van hetzelfde Nijmeegse café won het gelijktijdig gehouden Latte Art-kampioenschap. Van Asten won vorig jaar het NK Barista, maar liet het koffiekampioenschap dit jaar lopen.

Liesbeth Sleijster wint NK Barista

Net als vorig jaar domineerde Café de Blonde Pater het koffiekampioenschap. Vorig jaar eindigden vier deelnemers bij de beste vijf. Dit jaar beklom naast Sleijster ook Liane van de Braak het podium. Van de Braak werd tweede. Derde bij het NK Barista werd Yakup Aydin van Het Jagershuis in Hoek van Holland.

Looks

Bij het kampioenschap Latte Art zegevierde Rose van Asten. De medewerkster van Café de Blonde Pater hield Patrick Groenewold (barista op de Universiteit van Utrecht) en Onno van Zanten (DE, Piazza d’Oro) achter zich. Van Asten liet het Barista-kampioenschap lopen om zich met de deelname aan de Latte Art-strijd beter voor te bereiden op het Barista wereldkampioenschap later dit jaar.

Eén van de juryleden was oud-wereldkampioen Troels Overdal-Poulsen. De Deen, die het WK Barista won in 2005, was uitermate te spreken over de Nederlandse Barista-kampioen Liebeth Sleijster. ‘Ze heeft een goede persoonlijkheid, ze is gepassioneerd, heeft veel potentie en heeft “the looks”’, aldus Overdal-Poulsen.

Gouden Tamper

Voor de vijfhonderd aanwezigen in Central Studios in Utrecht werden enkele ‘koffiegekken’ in het zonnetje gezet voor bewezen inzet om het product koffie beter onder de aandacht te brengen in de horeca. Louis Claus van Café de Blonde Pater, Henk Langkemper van Espresso Service West, culinair journalist Maarten van de Jacht en eigenaar Jan Willem Moerman van Het Jagershuis in Hoek van Holland kregen een zogeheten Gouden Tamper opgespeld.

Tip:

Volg onze online videoworkshop om nog betere koffie te serveren

Reageer op dit artikel