nieuws

Partycentrum dicht na schietpartij

Café

Het evenementencentrum Event Plaza in Rijswijk moet drie maanden dicht. Dat is het voornemen van de Rijswijkse burgemeester Ineke van der Wel. De directie van Event Plaza reageert geschokt op de maatregel.

Partycentrum dicht na schietpartij

Burgemeester Van der Wel liet de voorgenomen sluiting per brief weten aan de eigenaren van Event Plaza. De gemeente bevestigde woensdag dat de brief is gestuurd, maar wilde niet bevestigen dat deze verband houdt met de schietpartij begin april op de parkeerplaats van het partycentrum.

Bij dit incident werd een 37-jarige Hagenaar neergeschoten. Een 24-jarige Rotterdammer bekende onlangs geschoten te hebben. De aanleiding van de schietpartij is nog niet bekend.

De directeur van Event Plaza reageerde geschokt op het voornemen van de burgemeester. ‘Niemand kan een daad van zinloos geweld voorkomen. Dit is echt krankzinnig. Als alle plekken waar een incident is geweest, worden gesloten, moet alles dicht.’

Zie ook:
Verdachte bekend schietpartij partycentrum

Reageer op dit artikel