nieuws

Ruim 4.500 terrascontroles in Amsterdam

Café

In het centrum van Amsterdam zijn in drie maanden tijd ruim 4.500 terrascontroles uitgevoerd. Daarbij zijn vijf cafés beboet.

Ruim 4.500 terrascontroles in Amsterdam

Dat meldt AT5.nl op basis van cijfers van stadsdeel Centrum.

Totaal zijn er zo’n dertig controleurs op pad geweest. De controleurs hebben exact 4.579 terrassen gecontroleerd.

Totaal werden vijf cafés een boete opgelegd. Drie kroegen moesten aanvankelijk binnen een week hun terras sluiten. Door protest aan te tekenen tegen de tijdelijke sluiting was het gesloten houden van het terras van de baan.

Over de terrascontroles in Amsterdam is de laatste maanden veel te doen. Zo zouden de controleurs vanuit auto’s met camera’s de horecaondernemers in de gaten houden. Deze werkwijze stuitte op veel verzet, zo bleek uit een videoreportage in Misset Horeca Live.

Reageer op dit artikel