nieuws

Sensation White gaat wereldwijd

Café

Sensation White gaat enorm uitbreiden de komende jaren. ‘We zijn nu in zes landen, volgend jaar zijn dat er twaalf en de komende jaren willen we in zo’n dertig landen het dancefeest houden’, aldus ID&T-oprichter Duncan Stutterheim.

Sensation White gaat wereldwijd

In de Amsterdam ArenA is zaterdagavond voor de zevende keer Sensation White gehouden. Dj Mason mocht de aftrap doen, na een openingsspektakel met vuurwerk en spuitend water.

Het stadion was gevuld met 40.000 in het wit geklede mensen. ‘Dit is de première, daarna gaat deze show naar de andere landen.’ Zaterdagavond draaiden onder anderen David Guetta, Erick E en Fedde le Grand.

Het feest in Amsterdam was binnen twee uur uitverkocht, de line-up was toen nog niet eens bekendgemaakt. ‘Iedereen vindt het leuk om een keer een feest als dit mee te maken, 80 procent van de bezoekers komt hier voor de eerste keer’, weet Stutterheim.

De oprichter woont tegenwoordig in Australië. ‘Ik wilde even weg uit Nederland en alle drukte hier. Vijf maanden heb ik niets gedaan, maar dit feest hier wil ik toch niet missen. Het is mijn kindje.’

Sensation White is ontstaan als eerbetoon aan Stutterheims overleden broer. Sensation White wordt al gehouden in België, Tsjechië, Polen, Duitsland en Letland. Komend jaar komen daar nog onder meer Hongarije, Rusland, Australië en Dubai bij.

Reageer op dit artikel