nieuws

Toename overmatig alcoholgebruik carnaval

Café

Het aantal probleemgevallen door overmatig alcoholgebruik tijdens het carnaval is dit jaar toegenomen. Bovendien gaat het steeds vaker om jongeren van 14,15 of 16 jaar die op spoedeisende hulpposten belanden met alcoholvergiftiging of verwondingen door valpartijen.

Toename overmatig alcoholgebruik carnaval

Dat is althans de indruk van het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch. ‘De problemen zijn groter dan voorgaande jaren. Van de middag tot diep in de nacht zijn mensen binnengebracht met aan alcohol gerelateerde klachten’, aldus een woordvoerster van het ziekenhuis dinsdag21 februari. Tot en met maandagnacht gaat om het 84 gevallen.

Carnaval in Eindhoven rustig

Bij het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven is het beeld heel anders. Sinds zaterdag noteerde de instelling twee jongeren met problemen door alcohol en de afgelopen nacht een volwassen man met een alcoholvergiftiging. ‘Het is heel rustig geweest zonder opvallende gebeurtenissen’, meldde een woordvoerder.

Reageer op dit artikel