nieuws

Van der Laan sluit discriminatie-kroegen

Café

Burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam wil vanaf 2011 kroegen sluiten die twee keer veroordeeld zijn voor discriminatie. Bij een eerste veroordeling krijgen ze een gele kaart.

Van der Laan sluit discriminatie-kroegen

Van der Laan maakte dit bekend op de bijeenkomst ‘Hoe tolerant is Amsterdam’, in jongerencentrum Argan aan de Overtoom. ‘Laat ik het maar gewoon zeggen: er zijn cafés en discotheken in de stad waar keihard wordt gediscrimineerd’, citeert het Parool de burgemeester.

Het gaat om discriminatie van homo’s en Marokkaanse jongeren. Er is in Amsterdam steeds meer geweld tegen homo’s en ook de Marokkaanse jeugd wordt veel gediscrimineerd. ‘Zoals het geweld tegen homo’s onacceptabel is, is ook de discriminatie van Marokkaanse jongeren in het uitgaansleven en op de arbeidsmarkt onacceptabel’.

Hoe lang de sluiting van twee maal veroordeelde kroegen gaat duren, is vooralsnog niet bekend. Volgens de burgervader is dit nog onderwerp van gesprek.

Reageer op dit artikel