nieuws

KHN Rotterdam sceptisch over plan extra geluid

Café

Koninklijke Horeca Nederland afdeling Rotterdam is allerminst gelukkig met het plan van burgemeester Aboutaleb om ondernemers toe te staan acht keer per jaar extra geluid te produceren tot 23.00 uur. ‘Wat is elf uur nou, dan begint het pas’, reageert Jaap Brantenaar in de Telegraaf.

KHN Rotterdam sceptisch over plan extra geluid

Ze doen net of we hier blij mee zijn, aldus Jaap Brantenaar van de Rotterdamse afdeling van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) in de Telegraaf. Volgens hem stelt het voorstel van burgemeester Aboutaleb om het ondernemers toe te staan acht keer per jaar extra geluid te produceren tot 23.00 uur niets voor. ‘In flats mag je tot die tijd ongestoord boren.’

Om elf uur begint het pas, zo stelt Brantenaar, die de plannen over de zogeheten ‘geluidjes’ naar eigen zeggen moest vernemen via de media. De bestuurder meldt in het artikel dat eerder bij de gemeente is gepleit voor zes geluidjes tot middernacht en zes tot twee uur ’s nachts. ‘Het lijkt erop dat het college doof is voor onze argumenten’, aldus Brantenaar in de Telegraaf.

Over de uitbreiding van het aantal ‘verlaatjes’ heerst bij de KHN-afdeling Rotterdam wel tevredenheid. Burgemeester Aboutaleb wil het voor bedrijven mogelijk maken twaalf keer per jaar langer open te blijven, nu is dat tien keer.

Reageer op dit artikel