nieuws

Rotterdamse horeca mag vaker langer open

Café

Burgemeester Aboutaleb wil het voor horecabedrijven in Rotterdam mogelijk maken vaker de hele nacht open te blijven. De eerste burger van de Maasstad stelt voor het aantal zogeheten ‘verlaatjes’ uit te breiden van tien naar twaalf per jaar.

Rotterdamse horeca mag vaker langer open

De Rotterdamse burgemeester wil horecagelegenheden in de stad niet alleen de gelegenheid bieden vaker de gehele nacht open te blijven, maar staat ook toe dat ze een aantal keer per jaar meer geluid mogen produceren. Dat schrijft de Telegraaf op de website.

Extra geluid tot elf uur

Dat laatste betekent dat ondernemers acht keer per jaar tot 23.00 uur extra geluid mogen produceren. Voorwaarden daarbij zijn dat de gemeente twee dagen van tevoren op de hoogte wordt gebracht en dat omwonenden tijdig worden geïnformeerd.

Bij de eerste overtreding van de geluidsnormen volgt een waarschuwing, herhaling betekent dat de ontheffing van de geluidsvoorschriften wordt ingetrokken.

Uitbreiding naar vijftien avonden niet nodig

De Telegraaf meldt dat de Rotterdamse raad vorig jaar november een motie aannam die het college opriep het aantal ‘verlaatjes’ uit te breiden tot vijftien.

Volgens burgemeester Aboutaleb is uitbreiding tot dat aantal niet nodig, omdat vorig jaar slechts zo’n 10 tot 15 procent van de ondernemers gebruikmaakte van het toen maximale aantal van tien. Gemiddeld kwam het aantal aanvragen uit op vijf.

Reageer op dit artikel