nieuws

Mobiele betaalinnovatie bij Rotterdamse taxicentrale

Café

Rotterdamse horecagasten die gebruik maken van taxicentrale St. Job kunnen binnenkort pinnen op de mobiele telefoon van hun chauffeur. Dit door middel van het installeren van een handig kastje aan de mobiele telefoon van de taxichauffeur.

Mobiele betaalinnovatie bij Rotterdamse taxicentrale

De honderdvijftig chauffeurs van St. Job krijgen begin volgend jaar zo’n kastje om in hun mobiele telefoon te pluggen. Klanten kunnen hun bankpasje in het kasje steken, waarna ze een pin-betaling kunnen doen, zo meldt Emerce.nl.

Taxicentrale St. Job heeft hiervoor een overeenkomst gesloten met Payleven, een bedrijf met plannen om hun mobiele betaalsysteem landelijk aan te gaan bieden. Volgens een woordvoerder van de taxicentrale biedt de samenwerking gemak voor de klanten en veiligheid voor de chauffeurs. Verwacht wordt dat meer taxicentrale overgaan tot de invoering van het nieuwe betaalsysteem.

Reageer op dit artikel