nieuws

Aantal starters in horeca groeit ondanks economische tegenwind

Café

Het aantal starters in de horeca is afgelopen jaar behoorlijk gegroeid ten opzichte van 2011. Ondanks economische tegenwind kende de horeca dit jaar nu al ruim 5 procent meer starters dan vorig jaar. En dat terwijl het aantal faillissementen gelijk is gebleven.

Aantal starters in horeca groeit ondanks economische tegenwind

Dat blijkt uit onderzoek van Misset Horeca, dat put uit cijfers die de Kamer van Koophandel aanleverde en vrijdag 14 december hierover uitvoerig bericht in haar blad.

In 2011 werden 4161 nieuwe horecabedrijven begroet. In 2012 bedroeg dat aantal (gemeten tot 1 december) al 4405. Een stijging van 5,8 procent. Het aantal faillissementen blijft dit jaar nagenoeg gelijk.

Opmerkelijk is dat het aantal nieuwe cafébedrijven het hardst is gestegen. Vorig jaar 690 nieuwe cafés, dit jaar nu al 740. En dat terwijl juist cafés stagnerende omzetten tonen als gevolg van teruglopende klandizie.

Lees het uitgebreide artikel in Misset Horeca van 14 december 2012.

Reageer op dit artikel