nieuws

Brand treft pand nieuwe attractie Van der Most

Café

Een grote brand heeft maandag 30 september het hoofdgebouw van de voormalige AVR-afvalverwerking in Rotterdam getroffen. Top 100-ondernemer Hennie van der Most kocht het pand vorig jaar september om het om te toveren tot een pretpark.

Brand treft pand nieuwe attractie Van der Most

Het terrein staat op dit moment leeg. De Overijsselse ondernemer Hennie van der Most zou het complex voor €10 tot €15 miljoen verbouwen tot een familieattractiepark met een geschatte oppervlakte van 25.000 vierkante meter.

Speelstad Rotterdam

Speelstad Rotterdam zou volgend jaar opengaan, zo schatte Van der Most vorig jaar in bij het bekendmaken van de plannen.

Horeca Top 100

De ondernemer, in 2011 goed voor een omzet van ongeveer €60 miljoen, staat op plaats 20 in de Misset Horeca Top 100 Grootste Bedrijven 2012.

Renovatiewerkzaamheden

Het vuur ontstond waarschijnlijk tijdens werkzaamheden in het complex, dat gerenoveerd wordt. Verpakkingsmateriaal zou in brand zijn gevlogen.

De brandweer onderzocht of gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen, maar dat lijkt niet het geval te zijn geweest. Vier mensen in het gebouw bleven ongedeerd.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel