nieuws

Meneer Reimers: ‘Laat vrouw de baas zijn

Café

Als je met zijn tweeën een bedrijf runt, laat je vrouw dan de baas zijn. Die tip gaf gastvrijheidsdeskundige Willem ‘Meneer’ Reimers maandag 4 juni tijdens de eerste Café Kennisdag van Misset Horeca in Houten. ‘Vrouwen zijn over het algemeen veel harder en meesters in het vriendelijk onvriendelijke dingen zeggen.

Meneer Reimers: ‘Laat vrouw de baas zijn

Zorg dat iedereen weet dat je vrouw de baas is, vertelde Willem Reimers tijdens zijn presentatie over gastvrijheid in het Van der Valk-hotel in Houten. ‘Het hoeft niet vastomlijnd of vast omschreven te zijn, maar als je met zijn tweeën een tent runt, zorg er dan voor dat iedereen weet dat je vrouw de baas is.’

Willem Reimers, bekend van zijn programma’s met Herman den Blijker en presentator van ‘Knallen in de horeca’, gaf zijn ruim tweehonderd toehoorders in het Van der Valk-hotel in Houten tips over gastvrijheid. Voor de camera van MissetHoreca.nl vatte hij die daarna nog eens samen.

‘Het gaat er bij gastvrijheid om dat de gast op een leuke manier binnenkomt en prima weggaat’, aldus Reimers. ‘Het volledige belevingspakket moet in orde zijn. Hoe gedragen de medewerkers zich, hoe ziet het uniform eruit en zijn de medewerkers herkenbaar, allemaal aspecten die een bepalende rol spelen.’

De gastvrijheidsdeskundige noemt McDonald’s als een voorbeeld voor de branche. ‘Door velen gezien als een vreetschuur, maar in dat geval dan wel de best geleide vreetschuur van Nederland. Het personeel is goed opgeleid en altijd vriendelijk. Er staat geen medewerker aan de counter zonder dat hij of zij een complete training heeft ondergaan en de kwaliteit van de producten staat altijd onder supervisie.’

Wat Meneer Reimers verder nog kwijt wilde: T-shirts zijn ondergoed en geen uniform en hallo zeggen en tutoyeren doe je tegen vrienden en niet tegen gasten in de horeca. Waarom hij die mening is toegedaan, vertelt hij in onderstaande video.

Reageer op dit artikel