nieuws

Steekincident op terras: Witte Aap weer open

Café

Topcafé Witte Aap in Rotterdam moest twee dagen haar deuren gesloten houden vanwege een steekpartij op het terras. De Witte Aap staat op nummer 49 in de Cafe Top 100 van Misset Horeca.

Steekincident op terras: Witte Aap weer open

Eigenaar van de Witte Aap Marco Buitendijk zat vorige week in spanning hoe lang de gemeente zijn café gesloten zou houden. Ondertussen waren zijn fans op Facebook al een actie begonnen tegen de sluiting van de topkroeg. In eerste instantie zou de Witte Aap twee weken op slot moeten, het werden twee dagen. Zaterdag mocht de kroeg weer open.

‘Dit is het minst slechte scenario,’ zegt Buitendijk. ‘Ik ben twee dagen dicht geweest, en er is iemand neergestoken voor mijn café. Dat zijn geen dingen om vrolijk van te worden. Het gaat negentien jaar goed, en dan komt een of andere debiel hier de boel verstieren’.

Goede reputatie

‘De gemeente Rotterdam is ook tot inzicht gekomen dat het verkeerd was om een populair café met goede reputatie dicht te gooien vanwege een steekincident voor de deur. ‘Als ze voor het stadhuis iemand neersteken, gaat dat dan ook twee weken dicht?’ vroeg een Rotterdammer zich verbaasd af in dagblad Metro.

‘Ik hoop dat ik een voorbeeld ben voor andere gevallen na mij. Laat ze bij een incident eerst eens naar de historie van de zaak en de ondernemer kijken voordat ze de boel direct dichtgooien,’ zegt Buitendijk.

Rotterdam legde eerder café Saint Tropez een sluiting van zes maanden op omdat er in de zaak werd geschoten.

Reageer op dit artikel