nieuws

Britse pub dreigt langzaam uit te sterven

Café

De Britse pub dreigt langzaam uit te sterven. Daarvoor waarschuwt de Campaign for Real Ale, een belangenvereniging van pubeigenaren en gasten. Elke week sluiten er gemiddeld meer dan dertig. Sinds 1980 gingen er 21.000 pubs dicht, waardoor er nu nog minder dan 50.000 over zijn.

Britse pub dreigt langzaam uit te sterven

De Britse regering moet de pub helpen om te kunnen blijven bestaan, aldus de belangenvereniging Campaign for Real Ale.

Problemen cafés

De gang van zaken bij de pub Swan & Edgar in het centrum van Londen illustreert de problemen waarmee de cafés worden geconfronteerd.

Projectontwikkelaar

Het bestond al meer dan een eeuw en was een van de kleinste pubs in de hoofdstad. Een projectontwikkelaar kocht het café en de grond eromheen en wil er een huis bouwen.

De architecten die het huis ontwierpen, zeiden dat Swan & Elgar de laatste jaren nog maar zestien gasten per dag kreeg.

Supermarkt

Deskundigen noemen allerlei redenen voor de slinkende klandizie. Mensen kopen sterke drank in de supermarkt en drinken die thuis op, wat goedkoper is dan de gang naar de pub.

Rookverbod

Volgens Christopher Snowdon van een economisch instituut in Londen is vooral het rookverbod funest voor veel pubs geweest.

Rookruimtes

Hij pleit ervoor dat de regering toestaat dat er afgesloten rookruimtes in de horecagelegenheden komen, zoals ook in Nederland het geval is.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel