nieuws

Klassiek café op komst in Utrecht

Café

Twee Utrechtse ondernemers hebben met een crowdfundingcampagne ruim 50.000 euro bij elkaar gebracht om een klassiek café te openen in Utrecht. Klassieke muziek zal hier de boventoon gaan voeren. Een locatie is nog niet gevonden.

Klassiek café op komst in Utrecht

In twee weken tijd hebben Talitha Verheij en Sanne van Buuren al de helft van de benodigde 100.000 euro bij elkaar gehaald, zo meldt DeStadUtrecht.nl. Het duo wil het Muzieklokaal in het najaar openen.

Een definitieve locatie voor het café staat nog niet vast, die is onder meer afhankelijk van de hoeveelheid geld die wordt opgehaald.

Interesse
De ondernemers stellen dat bijna de helft van alle Nederlanders geïnteresseerd is in klassieke muziek, maar een groot aantal van hen zet die interesse niet om in een concertbezoek. Dat zou een te grote stap zijn. Juist op die mensen richt het Muzieklokaal zich.

In het klassieke café kan gedronken worden met op de achtergrond klassieke muziek. Tevens is het de bedoeling dat er lezingen en kleinschalige concerten worden gegeven in het muzieklokaal.

 

Reageer op dit artikel