nieuws

Crowdfunding ondernemers klassiek muziekcafé eindigt succesvol

Café

De crowdfunding campagne van de ondernemers van klassiek muziekcafé Het Muzieklokaal is maandag 20 juli succesvol afgerond. Talitha Verheij en Sanne van Buuren haalden in totaal 121.100 euro op voor het café dat ze in Utrecht willen realiseren.

Crowdfunding ondernemers klassiek muziekcafé eindigt succesvol

Met crowdfunding haalden ze meer binnen dat het streefbedrag van een ton. De ondernemers kregen een support van 217 investeerders. ‘Dat is echt geweldig’, aldus Van Buuren.

Lening bij bank

De volgende stap is een locatie vinden. ‘Daar gaan we ons nu volledig op focussen. We hebben verschillende lijntjes lopen.’ Pas als de locatie is gevonden, wordt het de ondernemers duidelijk of ze nog voor een lening naar de bank moeten. ‘Dat is afhankelijk van de locatie en of we die moeten verbouwen.’

Rente crowdfunding

De investeerders worden in vijf jaar terugbetaald, met 4 procent rente per jaar. Het eerste jaar is aflossingsvrij, daarna wordt het bedrag inclusief rente in vier jaarlijkse termijnen afgelost.

Klassieke muziek

In het café wordt straks enkel klassieke muziek gedraaid. Ook komen er wekelijks huiskamerconcerten en worden er lezingen gegeven.

Reageer op dit artikel